Bab 1: Mikroorganisma
1.1 Dunia mikroorganisma
1.2 Mikroorganisma berfaedah
1.3 Pencegahan dan rawatan mikroorganisma berbahaya
Bab 2: Nutrisi Dan Teknologi Makanan
2.1 Gizi seimbang dan nilai kalori
2.2 Keperluan nutrien oleh tumbuhan
2.3 Kitar Nitrogen
2.4 Teknologi pengeluaran makanan
2.5 Teknologi pemprosesan makanan
2.6 Makanan dan suplemen kesihatan
Bab 3: Kelestarian Alam Sekitar
3.1 Kitaran hayat produk
3.2 Pencemaran alam sekitar
3.3 Pemeliharaan dan pemuliharaan alam sekitar
Bab 4: Kadar Tindak Balas
4.1 Pengenalan kadar tindak balas
4.2 Faktor yang mempengaruhi kadar tindak balas
4.3 Aplikasi kadar tindak balas
Bab 5: Sebatian Karbon
5.1 Pengenalan sebatian karbon
5.2 Hidrokarbon
5.3 Alkohol
5.4 Lemak
5.5 Minyak sawit
Bab 6: Elektrokimia
6.1 Sel Elektrolitik
6.2 Sel kimia
Bab 7: Cahaya & Optik
7.1 Pembentukan imej oleh kanta
7.2 Peralatan optik
Bab 8: Daya & Tekanan
8.1 Tekanan Dalam Bendalir
Bab 9: Teknologi Angkasa Lepas
9.1 Satelit
9.2 Sistem Penentu Sejagat (Global Positioning System, GPS)
0 Comments