Kimia Tingkatan 5 (BM) KSSM

Bab 1: Keseimbangan Redoks
           1.1 Pengoksidaan & Penurunan
           1.2 Keupayaan Elektrod Piawai
           1.3 Sel Kimia
           1.4 Sel Elektrolisis
           1.5 Pengekstrakan Logam daripada Bijihnya
           1.6 Pengaratan

Bab 2: Sebatian Karbon
            2.1 Jenis-jenis Sebatian Karbon
            2.2 Siri Homolog
            2.3 Sifat Kimia & Saling Pertukaran Sebatian antara Siri Homolog
            2.4 Isomer & Penamaan Mengikut IUPAC

Bab 3: Termokimia
            3.1 Perubahan Haba dalam Tindak Balas
            3.2 Haba Tindak Balas
            3.3 Aplikasi Tindak Balas Endotermik & Eksotermik dalam Kehidupan Harian

Bab 4: Kimia Polimer
            4.1 Polimer
            4.2 Getah Asli
            4.3 Getah Sintetik

Bab 5: Kimia Konsumer & Industri
           5.1 Minyak & Lemak
           5.2 Bahan Pencuci
           5.3 Bahan Tambah Makanan
           5.4 Ubat-Ubatan dan Bahan Kosmetik
           5.5 Aplikasi Nanoteknologi dalam Industri
           5.6 Aplikasi Teknologi Hijau dalam Pengurusan Sisa Industri

Post a Comment

0 Comments